Monday, 6 June 2011

ini bahagian yang paling minat!!!!


salam,, poster diatas ialah poster subuah pementasan teater yang bertajuk TANAH BERNANAH,
sepatutnya, entri ni aku kne update 2 bulan yang lepas sebab pementasan ini ialah pada 1 hingga 3 april 2011. di muzium negara. disebab kan aku ni bnyak makan semut, sampai pasword pun lupa jadi terpaksa la post hari ni,,. (pengsan bukan?) -_-'

ok, inilah minat aku, lepas je aku sambung belajar, aku terus intai-intai peluang, mana la tau ada casting ke, bila ada je aku terus sambar, sebab aku suka berlakon,, heheh jadi casting punya casting, last2 production Purple White Resources menawarkan aku untuk berlakon dalam pementasan kali ini. Aku dapat watak KIAH. Seorang ibu tunggal yang bekerja sebagai PELACUR dan tinggal di sebah perkampungan setinggan.
Pergh,, dengar perwatakkan KIAH ni je da buat aku pening da nak pikir cam ne cara terbaik nk wujudkan pelacur ni, sebab tak pernah melacur, heheh . Teater ini diarahkan oleh Harith Nin Hamshah. Sebenarnya produksi ini sebagai showcase bagi pelajar degree yang ambil bidang pengarahan. Kiranya projek akhirlah,,

jadi disebabkan itu, maka latihan sangat penting di dalam sesebuah produksi.. (ehem!)




lihat gambar ,diatas ialah aktiviti  pemanasan badan sebelum latihan (asal aku kelihatan berselendang bagai???)-_-'

Pn. Aminah rhapor.(nampak tak?) yang tengah berdiri memberikan komen terhadap latihan yang dibuat. (aku memang tak leh duk diam ar. dr tadi usik rambot. ish!!)



\muka semasa aktiviti pemanasan badan (urutan si Zaim ni wat aku telena la plak)


haaaa..
inilah dia KAK KIAH kite (gambar bawah),, tu babak selepas melayan pelanggan..
watak ni memerlukan aku untuk menghisap rokok
errr,,, nak tak nak terpaksa lah belajar menghisap rokok.
weyhh!!! last weyh.. aku hisap pon atas tuntutan skrip
time show pkai rokok eletronik
poihh!!! tak sedap! heheh





Lepas pelanggan balik, tinbalah masa untuk memBANTAI anak aku, yang bernama ANJAH.
ANJAH dilakonkan oleh Saidi Ali. Senior aku,  teruk budak ni kene belasah ngn aku haa,,



heheh gangster tak?? se gangster si Kiah ni pon, jari tu tak yah la lentik sgt,, heheh



sian die kene pukul,,, (emosi yang cukup mendalam daripada Saidi semasa mengucapkan MONOLOGNYA,)


KIAH dan SALMAH,, dua seteru yang tak sebulu,, ada je yang tak kene pada mata si SALMAH pasal KIAH. n sebaliknya.. mulot masing2 time ni,, perghh!!! laha habis la,, (motif berebut paip ayor je)




masa scene gadoh ngn salmah lakonan Kak Haryani, senior aku, fuh!! nasib baik tak terlucut kain batik tu KIAH oi,,,, time ni sumpah aku risau.. gile tak risau, da la ni pertama kali aku berlakon berkemban cam ni haa,,



Salmah dan BIDIN lakonan RAZALI HUSSIN.. :)


 MY MOTHER Pn. Rusnah sentiasa hadir pada show yang aku buat.. terima kasih ibu,,
selepas pementasan ialah sesei bergambar bersama penulis asal karya TANAH BERNANAH. PN. Aminah Rhapor.

Tajuk pementasan ni ialah TANAH BERNANAH. Menurut Pn. Aminah, Tanah Bernanah itu melambangkan bahawa kawasan itu penuh dengan busuknya, daifnya, miskinnya, rosaknya, teruknya. dan segala macam perkara negatif yang berlaku di dalam massyarakat kita. Jadi skrip ini diangkat bagi mewujudkan intrepetasi judul itu, untuk di kaitkan dengan masalah sosial yang berlaku di dalam masyarakat kita pada hari ni.. 


sekian.. wink!wink!,,

3 comments:

shiny2 star.. said...

teringin nk dtg tgk...syabas ika!!:D

Marya Hana . said...

kau jadi pelacur.?
sesuai nok... ! wakakakka.

sorry xpat datang. aku kan busy woman

zalika nadia said...

shiny2 star: hehe tq,, tak pe nanti kalo ika wat lagi ika bgtau k.. heheh

marya: amboi,.. laser ni... mak cili anak ayam mak ni,! hahaha
ko memang,, bz celah mana weyh? heheh